Skog & Trädgård

Satsa på ett bra viltskydd

Idag finns det olika varianter av viltskydd för att skydda dina träd. Om du vill ha ett bra viltskydd som inte är farligt för dina plantor, så kan EcoTall vara ett alternativ. Annars är det vanligt med olika medel att spruta på, men med EcoTall slipper du det. Det är en svensk uppfinning, svensk produktion och den är miljösmart. Den ger ett effektivt skydd mot betesskador på tall och gran. Att använda detta är smart på flera sätt:

  • För miljön
  • Arbetsinsatsen
  • Plånboken

Skydda dina trädplantor mot vilt

De flesta som planterar granplantor och tallplantor, de bör satsa på ett viltskydd. För det är ju så att idag är klövvilt ute efter dessa, då de älskar att äta dem! För att de ska växa till sig, så är det bra att skydda dem mot detta. Kanske du tidigare använt dig av till exempel Trico viltskydd? Det är en då en årlig besprutning med kemiska medel som måste göras. För att slippa det så är det bättre att placera ut EcoTall. Du behöver bara göra det en enda gång.

EcoTall är ett smart viltskydd

EcoTall ser ut som en liten grej med spröt. Denna ska placeras på tallens eller granens topp och där sitter den sedan, år efter år, tills den faller av. När den gör det så är plantan tillräckligt stor för att klara sig själv. EcoTall som är nästan enbart i spån kommer då den fallit av att återgå till jorden och försvinner av sig självt. Miljövänligare än så kan det ju inte bli!