Skog & Trädgård

Behov av trädbeskärning i Malmö?

​Att utföra en trädbeskärning i Malmö eller en trädfällning hemma hos dig är ibland ett måste, särskilt om grenarna börjar spreta åt fel håll. Trädfällning ska helst skötas utav dem som har kunskap inom området. Så att inga olyckor händer och att resultatet blir som det är tänkt. Arbor Syd AB utför inte bara trädfällning utan också kan hjälpa dig med att beskär​a ditt träd. Som helst ska ske under vissa månader på året. Det är samma sak med buskar och det är antingen våren som gäller, eller JAS, som är juli, augusti och september.

Om du har behov av en trädfällning i Uppsala eller att beskära ett eller flera träd, och inte kan göra det på egen hand, så kan du som sagt anlita Arbor Syd AB. De utför trädfällning och trädbeskärning i Malmö och har ett visst antal tjänster inom detta. Det kan handla om avlastningsbeskärning, formträdbeskärning, säkerhetsbeskärning och utrymmesbeskärning. De kan även glesa ur kronor, höja kronor och reducera kronor på träd. Dem kan även hjälpa dig med att fräsa bort stubbar som är irriterande med hjälp av deras stubbfräs.

Beskära träd i Malmö, eller fälla det?

Arbor Syd AB hjälper dig såklart om i vissa fall en beskärning av ett eller flera träd inte räcker till, utan det måste fällas helt istället. Det kan ske genom att fälla hela trädet som det är eller genom sektionsfällning.

Oavsett om du behöver trädbeskärning i Malmö eller trädfällning, så är detta företag rätt för jobbet. Du kan läsa mer om de olika beskärningarna och trädfällningarna på deras hemsida. Du kan även kontakta dem, eller välja att bli kontaktad om du har något att fråga om. Så har du ett eller flera träd, som det behövs göras något åt, på ett eller annat sätt, så är det en god idé att kontakta Arbor Syd AB, så kan de hjälpa dig med detta.​​

Skog & Trädgård

Satsa på ett bra viltskydd

Idag finns det olika varianter av viltskydd för att skydda dina träd. Om du vill ha ett bra viltskydd som inte är farligt för dina plantor, så kan EcoTall vara ett alternativ. Annars är det vanligt med olika medel att spruta på, men med EcoTall slipper du det. Det är en svensk uppfinning, svensk produktion och den är miljösmart. Den ger ett effektivt skydd mot betesskador på tall och gran. Att använda detta är smart på flera sätt:

  • För miljön
  • Arbetsinsatsen
  • Plånboken

Skydda dina trädplantor mot vilt

De flesta som planterar granplantor och tallplantor, de bör satsa på ett viltskydd. För det är ju så att idag är klövvilt ute efter dessa, då de älskar att äta dem! För att de ska växa till sig, så är det bra att skydda dem mot detta. Kanske du tidigare använt dig av till exempel Trico viltskydd? Det är en då en årlig besprutning med kemiska medel som måste göras. För att slippa det så är det bättre att placera ut EcoTall. Du behöver bara göra det en enda gång.

EcoTall är ett smart viltskydd

EcoTall ser ut som en liten grej med spröt. Denna ska placeras på tallens eller granens topp och där sitter den sedan, år efter år, tills den faller av. När den gör det så är plantan tillräckligt stor för att klara sig själv. EcoTall som är nästan enbart i spån kommer då den fallit av att återgå till jorden och försvinner av sig självt. Miljövänligare än så kan det ju inte bli!